Millî Savunma Bakanlığımızdan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan’dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C130 askerî kargo uçağımız Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştür. Millî Savunma Bakanlığımız, arama kurtarma çalışmalarına Azerbaycan ve Gürcistan makamları ile koordineli olarak başlandığı bilgisini vermiştir.
GENEL BAŞKANIMIZDAN TAZİYE MESAJI
Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerler için sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı paylaştı. Sayın Destici, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Can Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait C-130 askeri kargo uçağının Gürcistan'da düştüğü, mürettebattan ve uçakta bulunan diğer silahlı kuvvetler mensuplarımızdan şehitlerimiz olduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim.”
“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN”
Mesajında şehitlerin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Genel Başkanımız Sayın Destici, “Kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve necip Türk milletimize başsağlığı, sabır diliyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.” dedi.
MİLLETÇE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Sayın Genel Başkanımız mesajında, “milletçe birlik ve dayanışma” vurgusunda bulundu. Sayın Genel Başkanımız, şehitlerin aziz hatırasının yaşatılacağını belirterek, Türk milletinin her zaman ordusunun ve şehit ailelerinin yanında olduğunun altını çizdi.

Cem Vakfı'ndan Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’ye ziyaret.