İnsanlığın var olduğu günden beri, hakkında bilgi sahibi olduğumuz tüm dinlerin, tüm öğretilerin ve inançların en önemli ortak noktası “anne” kavramının kutsallığıdır.
Bizim, kendimize hayat nizamı yaptığımız inanç dünyamızda, insanların birbirleri üzerindeki hakların ilk sırasında ise tartışılmaz bir şekilde annenin evlatları üzerindeki hakları yer alır.
İslam dini, “Cennet annelerin ayakları altındadır.” cümlesiyle hem bir hakkı hem de bir davranış biçimini tarif eder.
Anneler Günü'nde, annelerimize, sevgiyle ve saygıyla ellerimizi uzatıp, onlardan hayır duası isterken, aynı zamanda kadına yönelik negatif ayrımcılığı ve çağımızın utancı olan “kadına yönelen şiddet"le ilgili kendimizi ve yaşadığımız toplumsal yapıyı yeniden ve yeniden sorgulamalıyız.
Unutmamalıyız ki insanları, toplumları ileriye taşıyan her gelişmede, her adımda en önemli pay annelere, dolayısıyla kadına ait olmuştur.
Anneler Günü’nü; bir Müslümanın, aslında her gününü anneler günü gibi yaşaması gerektiğini ifade ederek kutluyor, dünyanın ve bölgemizin içinde bulunduğu zor günleri en çok “annelerin duası”yla atlatabileceğimizin inancıyla, milletimize, sağlıklı, geleceğe yeniden umutla, güvenle baktığımız aydınlık ve hayırlı günler diliyorum.