Yükleniyor...
16 Aralık 2025 • Büyük Birlik Partisi Genel MerkeziBüyük Birlik Partisi

Genel Başkanımız Sayın Destici'den Filistin'in yeni Ankara Büyükelçisi Sayın Jaish'e ziyaret

Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, Filistin'in yeni Ankara Büyükelçisi Sayın Nasri Abu Jaish'i ziyaret etti. Ziyarette bölgedeki son durum da değerlendirildi. Genel Başkanımız Sayın Destici'den Filistin'in yeni Ankara Büyükelçisi Sayın Jaish'e ziyaret

Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, Filistin'in Ankara Büyükelçisi olarak atanan Sayın Nasri Abu Jaish'i başkent Ankara'daki elçilik binasında ziyaret etti. Genel Başkanımız Sayın Destici, Büyükelçi Sayın Jaish'in yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Genel Başkanımız Sayın Destici ve beraberindeki Büyük Birlik Partimizin heyetini ağırlayan Sayın Büyükelçi Jaish, sözlerine "hoş geldiniz" diyerek başladı:

NASRİ ABU JAISH:

Filistin davasına gösterdiğiniz destekten dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ekibinize de çok teşekkürlerimizi sunarız. Aslında bu buluşmamızın daha önceden olması gerekiyordu. Biz daha önce sizlerle görüşmüştük havaalanında. Ama bu kısa bir görüşmeydi. İnşallah bundan sonra hep iletişim halinde oluruz. Sizlerle ve Büyük Birlik Partisi ile iletişim halinde olmayı istiyoruz.

Değerli kardeşim Mustafa Bey biliyorsunuz Filistin’deki durumlar çok zor. Ateşkes olmasına rağmen hala çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bizim oradaki durumlarımız çok zor. Aslında bu ateşkes çok ciddi bir şekilde uygulanmalı. Biliyorsunuz işgalci devlet her gün insanları öldürmektedir Gazze Şeridi’nde. Tabii ki ateşkes anlaşmasından sonra biraz daha az oldu. Burada en büyük sebep, yani bizim bu ateşkes kabul etmemizin en büyük sebebi de bu. Daha önce soykırım şeklinde sayılar çok büyüktü. Şimdi biraz daha azaldı. Ama yine durumun zorluğu devam etmektedir. Aynı zamanda oradaki yardımlar, insani yardımlar az, oraya giremiyor. O yüzden daha çok baskı yapılması gerekiyor. 

Sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Sizin kıymetli partinizi, Türkiye’nin tüm partilerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Büyük Millet Meclisinizde yaptığınız anlaşma çok önemlidir, sevinç vericidir. Filistin davasına destek vermek konusunda hepsi anlaşmaktadır. Biz Türkiye'den çok memnunuz. Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Bütün partilere olsun, bütün kesimler olsun Türkiye'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyoruz.

MUSTAFA DESTİCİ:

Öncelikle kıymetli büyükelçimizi heyetini, tüm büyükelçilik çalışanlarını ve şahsında kardeşlik Filistin halkını sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Kendisine tekrar hoş geldin diyorum. Hayırlı olsun dileklerimizi iletiyorum. Tecrübeli bir devlet adamı. Olağanüstü bilgiye sahip. Bu sebeple de burada da çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Zaten en üst düzeyde olumlu ve kardeşlik, birlik duyguları içerisinde sürdürülen Filistin-Türkiye ilişkilerini daha da yükselteceğine inanıyorum. Kendisinden önceki Büyükelçimizle de çok yakın bir diyalogumuz vardı, Muhammed Mustafa Bey ile. İnşallah kendisinin döneminde de bu ilişkileri en üst düzeyde, yakınlıkta ve iş birliği içerisinde sürdürmeyi arzu ediyoruz. Filistin'i biz tüm bölgeleri ve unsurlarıyla birlikte yani El Halil, Ramallah, Batı Şeria, Eriha, Nablus, Gazze bütün bölgeleriyle birlikte bir kabul ediyoruz. Ve orada yaşayan herkesi de kendi öz kardeşimiz olarak görüyoruz. Bütün bu bölgeleri de gezmiş birisi olarak, bu tecrübede birisi olarak ifade ediyorum.

Tabii Filistin'in özgürlük, bağımsızlık, topraklarını koruma, insanlarını koruma, hür bir şekilde, müreffeh, bir şekilde güven içerisinde yaşamasını haklı bir davası olarak görüyor ve bu davanın da sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyorum.

Özellikle 1940'lı yıllardan bugüne kadar süren terörist ve soykırımcı İsrail'in saldırılarını, katliamlarını da şiddetle lanetliyorum. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımda hayatını kaybeden yüz binden fazla kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara Allah'tan şifa diliyorum. Geriye kalan tüm Gazze Filistin halkına da Cenabı Hakk'ın yardımcı olması için dua ediyor, niyaz ediyorum.

Tabii Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'ndan bizlere, siyasi partilere, tüm vatandaşlarımıza kadar bütün kalbiyle Filistin'in ve Filistin halkının yanındadır. Bu kardeşlik ve desteğimiz elbette dünya var oldukça devam edecektir. Tabii hepimizin arzusu, dileği başkenti Kudüs olan bağımsız, hür, müstakil bir Filistin devletidir.

Bugün İsrail tarafından Filistin'e yapılan katliamlar bütün dünyanın gözleri önünde cereyan etmektedir ve bu yüzden de dünya halkları sadece İslam dünyası değil, bütün dünya insanları buna karşı ayaklanmıştır ve bir duruş sergilemiştir. Peş peşe onlarca dünya devleti Filistin'i tanımıştır. Bu da Filistin'in başarısıdır. Bir başka bunun sonucu da İsrail'in ne kadar katliam yaparsa yapsın, Filistin halkını yok edemeyeceği ve Filistin'in bağımsızlığını engelleyemeyeceğini de ortaya çıkarmıştır. Tabii Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi hem katliamların durması noktasında hem de başta Gazze olmak üzere Filistin'e insanî yardımlar noktasında da her türlü girişimi her platformda dile getirmekte zorlamakta ve desteklemektedir. Bizim Türkiye'deki siyasi partiler farklı düşüncede olabilir, farklı görüşlerde olabilir. Ama bütün siyasi partilerimizin yine büyükelçimizin de dile getirdiği gibi Filistin konusunda hepsinin birlikteliği vardır. Hem fikirdirler ve Filistin'i bir milli dava olarak görürüz.

Bundan sonra da Filistin halkıyla dayanışmamız, birlikteliğimiz sürecektir. Hem Büyük Birlik Partisi olarak hem de Türkiye olarak sonuna kadar Filistin'in ve Gazze'deki mazlumların yanında olduğumuzu buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Tekrar hoş geldiniz ve hayırlı olsun diliyorum.

NASRİ ABU JAISH:

Ben çok mutluyum. Eminim ki söylediğiniz gibi bütün partiler Filistin davasına destek vermektedir. Aynı zamanda destekten öte onlar Filistin'le kardeş durumdadır. Söylediğiniz bu güzel sözler için de çok teşekkür ediyorum. Filistin halkı her zaman toprağında sabırlı bir şekilde kalacak ve orada mücadelesine devam edecek. Ta ki, başkenti Doğu Kudüs olan, egemen, özgür, bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar.

Büyük Birlik Partisinin başarılarının devamını dileriz. Büyük Birlik Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde daha çok etkisinin olmasını temenni ediyorum. İnşallah gelecek seçimlerde veya herhangi seçimde daha çok üye kazanmasını temenni ediyorum. Çünkü bu parti çok önemli bir parti. Türkiye Cumhuriyeti devletinde önemli partilerden biri.

İnşallah durumlar müsait olduğunda sizleri bir kez daha ağırlamaktan çok umut duyarız. Aynı zamanda ilerideki günlerde sizleri ziyaret etmekten çok şeref duyacağım. Sizlere, şahsınıza ve bütün ekibinize, bütün partinize teşekkürler. Bu güzel yaptığınız bu güzel ziyaretleriniz, nazik ziyaretlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz.

MUSTAFA DESTİCİ:

Biz de tekrar teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda Parti Genel Merkezimizde de ağırlamayı arzu ediyoruz. Bütün camiamızın da yüz binlerce büyük birlik parçalarını, selamlarını ve sevgilerini de şahsına ve kürsüsünün halkına iletiyorum.